5 Eylül 2009 Cumartesi

AĞLAYAN KEK

CANIM ARKADAŞIM VÜSALE'YE GİDERKEN İLK DEFA YAPTIM AĞLAYAN KEK... TAM BİR AĞLAYAN KEK OLDU YANİ... BAZI YAPTIĞIM YANLIŞLAR VAR İNŞ. ONLARI DA SİZİNLE PAYLAŞACAĞIM.

MALZEMELER:

KEKİ İÇİN:
4 YUMURTA
3 FİNCAN ŞEKER
3 FİNCAN UN
2 ÇORBA KAŞIĞI SÜT
2-3 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
1 SU BARDAĞI SÜT (KEKİ ISLATMAK İÇİN)
KABARTA TOZU

KREMA:
3 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SU
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET KAKAO

VE KREMŞANTİ

HAZIRLANIŞI:
ÖNCELİKLE KEK HAZIRLAYIP FIRINA VERİYORUZ. BU SIRADA KREMASINI HAZIRLAYALIM ÇÜNKÜ KREMASININ SOĞUMASI GEREKİYOR. KREMANIN HEPSİNİ KARIŞTIRIP KOYU KIVAM ELDE EDİNCE OCAKTAN ALIYORUZ. BEN TAM SOĞUTMADIĞIM İÇİN KREMŞANTİLER YUKARI DOĞRU ÇIKTI:) KEKİ FIRINDAN ÇIKARDIKTAN 5 DK.SONRA 1 SU BARDAĞI İLE ISLATIYORUZ. VE SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. SOĞUDUKTAN SONRA KREMŞANTİYİ HAZIRLAYIP KEKİN ÜZERİNE SÜRÜYORUZ.


BİRAZ BUZDOLABINDA BEKLETSEK İYİ OLUR. KREMŞANTİNİN ÜZERİNE DE KREMAMAZI DÖKÜYORUZ. VE AĞLAYAN KEKİMİZ HAZIR OLUYOR...


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder