25 Ağustos 2009 Salı

SEBZELİ TAVUKLU ÇORBA


MALZEMELER:
2 TANE TAVUK GÖĞSÜ(HAŞLAYIP DİDELİM)
8 SU BARDAĞI SU VEYA TAVUK SUYU
1 TANE BÜYÜK HAVUÇ
YARIM SU BARDAĞI TEL ŞEHRİYE
2 YEMEK KAŞIĞI UN
ZEYTİNYAĞI
TUZ
KARABİBER
YAPILIŞI: ÖNCE RENDELEDİĞİMİZ HAVUÇLAR ZEYTİNYAĞINDA KAVRULUR. AYRI BİR KÜÇÜK TAVADA AZ YAĞLA UN KAVRULUR. HAVUÇLAR KAVRULDUKTAN SONRA ÜZERİNE SUYU EKLEYELİM. ARDINDAN HEMEN KAVURDUĞUMUZ UNU EKLEYİP İYİCE KARIŞMASINI SAĞLAYALIM VE SÜREKLİ KARIŞTIRALIM. ÇORBA KAYNAMAYA BAŞLAYINCA TEL ŞEHRİYEYİ,TEL ŞEHRİYE PİŞİNCE DE TAVUKLARIMIZI KOYALIM. BEN TAVUĞU KOYMADAN ÖNCE KARABİBERLE KARIŞTIRDIM. VE TAVUK SUYU OLMADIĞI İÇİN TAVUK SUYU TABLETİ KULLANDIM. ÇORBAMIZ HAZIR....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder