25 Ağustos 2009 Salı

BEŞAMEL SOSLU SEBZELİ TAVUK



MALZEMELER:
1ADET TAVUK
2 ADET PAPATES
2 ADET HAVUÇ
1 PAKET MISIR KONSERVE
TUZ, KİMYON, KARABİBER, KEKİK, PUL BİBER

BEŞAMEL SOS İÇİN:
3 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI UN
1,5 SU BARDAĞI SÜT
BİRAZ TUZ VE KARABİBER
RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ
YAPILIŞI:
BEN TAVUKTA GÖĞSÜNÜ KULLANDIM. TAVUĞU PİŞİRMEDEN ÖNCE KÜP KÜP DOĞRADIM VE SUYLA PİŞİRDİM. PATATESİ VE HAVUCU KÜP KÜP DOĞRAYIP SUDA KAYNATTIM. BİR BORCAMA PİŞEN PATATESİ,HAVUCU VE TAVUĞU KOYDUM. BU ARADA BEŞAMEL SOSU HAZIRLADIM. YAĞDA UNU KAVURDUM ÜZERİNE SÜTÜ,TUZU VE KARABİBERİ EKLEDİM VE KAYNAYANA KADAR KARIŞTIRDIM. BORCAMA ALDIĞIM TAVUĞUN, PATATESİN VE HAVUCUN ÜZERİNE MISIRI EKLEYİP İSTEDİĞİM BAHARATLARI KOYUP KARIŞTIRDIM. ÜZERİNE ÖNCE BEŞAMEL SOSU SONRA KAŞAR PEYNİRİ EKLEDİM VE FIRINA VERDİM. ÇIKARDIM VE PİLAV İLE SERVİS YAPTIM. ÇOK GÜZEL OLDU....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder