18 Mart 2009 Çarşamba

CEVİZLİ EKMEK

Cevizli EKMEK
· 5 su b.un
· 1 p.yaşmaya
· 1 yumurta
· 1 çay b.süt
· yarım çay b.sıvıyağ
· 2 çorba k. toz şeker
· 1 tatlı k.tuz
· 1 su b.ceviz
· aldığı kadar ılık su

Hazırlanışı :
Ekmeği için karışırma kabına unu alın. Ortasını açın içine maya, süt, sıvıyağ, yumurta akı ve tuz ekleyerek orta kısımdan itibaren alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun. Hamura iri kırılmış cevizi de ekleyin. Hamur hazır olunca bir süre mayalandırın.Daha sonra ekmeğinizi 180 derecede pişirin.

Oktay Ustam'ım tariflerinden. Dün yaptım ve çok lezzetli oldu. Aynı pastane pidesi gibi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder